Srbija

Utorak, 21.05.2019.

10:09

Đorđević: Imamo mere kako da mlade zadržimo, zaposlimo i omogućimo im veće plate VIDEO

Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, koja je uvedena krajem 2013. godine, biti ukinuta 1. januara 2020. godine.

Izvor: B92, Prva TV

Đorđević: Imamo mere kako da mlade zadržimo, zaposlimo i omogućimo im veće plate VIDEO
Foto: Prva TV

Predstoji period usaglašavanja. A kako će se to sprovoditi, za Prvu TV govori ministar za rad, zapošljavajne i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

"Sa predstavnicima MMF-a smo razgovarali o brojnim temama, a naročito su ih interesovale ekonomske migracije. Nije Srbija jedina zemlja koja se bori sa odlivom stručnog kadra. Mi imamo mere, da mlade stručnjake, koji su željni znanja, zadržimo ovde. Oni su prioritet, i pronaćićemo način da im damo veće plate i da ih zaposlimo", priča Đorđević za Prvu TV.

Perma njegovim rečima, penzioni fon ide u dobrom pravcu, postoji suficit. Povećava se broj zaposlenih.

Više u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

13 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: