Region

Utorak, 24.03.2020.

10:05

U Hrvatskoj i BiH najavljuju smanjenje plata u javnom sektoru

Za razliku od Srbije, gde će zaposlenima u zdravstvu biti povećane plate 10 odsto, u Hrvatskoj i BiH se najavljuje smanjenje plata u javnom sektoru 10-15 odsto.

Izvor: Tanjug

U Hrvatskoj i BiH najavljuju smanjenje plata u javnom sektoru
Foto: Depositphotos/VadimVasenin

Zemlje regiona su nakon pojave koronavirusa preduzele razne mere za spas privrede, među kojima je i smanjenje plata u javnom sektoru.

Ministar privrede Hrvatske Darko Horvat rekao je ranije da, ako druge metode ne pomognu u vreme krize koronavirusa, i plate u javnom sektoru moraju biti smanjene.

I u BiH, federalni premijer Fadil Novalić juče je poručio da smatra da u krizi koronavirusa svima treba smanjiti plate.

"Naravno da smatram da svima treba smanjiti plate. Ako treba početi od najviših zvaničnika, nemam problem s time. Neke odluke treba doneti Parlament, neke vlada. Plate treba smanjiti - počev od mene", rekao je Novalić, preneo je sarajevski portal Kliks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

11 h

Podeli: