Region

Nedelja, 04.08.2019.

14:55

Nikad bolja avio-povezanost: Iz Podgorice i Tivta letovi ka 70-ak destinacija

Najnoviji godišnji izveštaj ACI-ja (Međunarodni savet aerodroma) pokazuje koliko su Aerodromi Crne Gore uradili na poboljšanju avio dostupnosti.

Izvor: Investitor.me

Nikad bolja avio-povezanost: Iz Podgorice i Tivta letovi ka 70-ak destinacija
Ilustracija FOTO: Depositphotos, marko.nadjevic@gmail.com

Kako je navedeno u izveštaju, Aerodrom Tivat je među vodećim rastućim destinacijama sa zabeleženim rastom od 352 odsto

Takođe, Aerodrom Podgorica beleži rast od čak 284 odsto i najbrže je rastuća destinacija protekle decenije u kategoriji glavnih gradova regiona.

"Ono što je jako važno, a navodi se u ACI-jevom izveštaju je činjenica da je među zemljama regiona, Crna Gora na trećem mestu lestvice aviodostupnosti, odmah iza Srbije i Hrvatske", ocenio je direktor Aerodroma, Danilo Orlandić.

Dodaje da su samo u prethodne 2 godine uspeli da otvore 36 novih direktnih avio linija.

"Tako je naša zemlja preko Aerodroma Podgorica i Aerodroma Tivat povezana sa preko 70 destinacija. Od ove godine imamo i liniju Podgorica-Barselona, koju realizuje Ryanair. Bićemo jedini aerodrom u regionu koji će imati direktnu liniju ka glavnom gradu Katalonije tokom cijele godine i to dva puta sedmično", rekao je.

Orlandić je dodao i da velikim uspehom smatra i dolazak Luftanse, čiji su letovi iz Frankfurta i Minhena ka Tivtu, gotovo uvek puni.

"Sve to je dokaz da Aerodromi Crne Gore konstantno prate potrebe turističke privrede Crne Gore ali i naših građana koji sada do brojnih destinacija mogu stići direktno putem naših aerodroma. Naš rad će i u narednom periodu biti usmeren ka tim pravcima", kazao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: