Ponedeljak, 31.10.2011.

16:11

Delta od sada upravlja Jugohemijom

Kompanija Delta Holding je postala većinski akcionar u kompaniji Jugohemija preuzimanjem udela od manjinskog vlasnika Delta Stara.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

"Zbog nedefinisanih vlasničko-upravljačkih odnosa, Delta Holding u proteklom periodu nije bio u prilici da operativno rukovodi poslovanjem Jugohemije", navedeno je u saopštenju kao i da će se Delta Holding u narednom periodu operativno uključiti u rukovođenje Jugohemijom.

Preostali vlasnici Jugohemije su mali akcionari.

Sukob oko vlasništva u Jugohemiji počeo je u junu prošle godine, posle razlaza osnivača i vlasnika Delta Holdinga Miroslava Miškovića i sada bivše potpredsednice Holdinga Milke Forcan, koja je bila i predsednik Upravnog odbora Jugohemije i sa Miškovićem bila većinski suvlasnik u toj kompaniji, gde su zajedno imali 77 odsto kapitala.

Mišković je krajem jula 2010. osporio Forcanovoj vlasništvo nad 40 odsto akcija Jugohemije, optužio je za nezakonito raspolaganje imovinom tog preduzeća i zatražio od Privrednog suda u Beogradu uvodjenje privremene upave, gde je ona bila na čelu Upravnog odbora, kao i u novosnovanom preduzeću Jugohemija menadžment.

Prema podacima Agencije za privredne registre, 60 odsto akcija Delta stara ima Miroslav Mišković, a 40 odsto kompanija Form, koja je registrovana u američkoj državi Delaver, koja je ofšor zona, a za koju su mediji spekulisali da je u vlasništvu porodice Milke Forcan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: