Ponedeljak, 27.01.2020.

11:20

Novi početak zemunske fabrike: Akcije Ikarbusa ponovo na berzi

Akcijama Ikarbusa na Beogradskoj berzi ponovo će moći da se trguje, što je rezultat sprovedenog unapred pripremljenog plana reogranizacije (UPPR).

Izvor: Večernje novosti

Novi početak zemunske fabrike: Akcije Ikarbusa ponovo na berzi
Foto: B92, Darja Balšiæ

Deonicama, kojih je 2,9 miliona, trgovaće se od danas, a njihova indikativna vrednost je 50 dinara, dok će buduća cena zavisiti od ponude i tražnje.

"Ikarbus je bio u teškoj finansijskoj situaciji, sa gubitkom većim od kapitala, pa su akcije izgubile vrednost, a novom emisijom deonica smo pokušali da izvršimo reprogram duga, da bar deo naših dugovanja pređe u vrednosne papire i da to bude neka zdrava osnova za buduće poslovanje", pojasnila je direktorka pravnih i opštih poslova Tamara Barišić.

Ikarbus je završio sprovođenje UPPR tokom jeseni prošle godine, a akcije su upisane u registar nešto pre toga.

"Ovo je nova, prva emisija akcija i ponovo je na tržištu hartija od vrednosti kako bi svi naši akcionari mogli da trguju", rekla je direktorka pravnih i opštih poslova i dodala da su konverzijom duga u kapital ranija dugovanja namirena, pišu "Večernje novosti".

Najveći akcionar Ikarbusa je Republika Srbija sa 26,9 procenata vlasništva, slede Fond za razvoj, banke, i neki raniji poverioci čiju su dugovi pretvoreni u kapital.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: