Automobili

Ponedeljak, 22.01.2018.

13:54

Karoq iznad očekivanja, Škoda uvodi drugi pogon u igru

Češki proizvođač pokrenuo je proizvodnju SUV modela Karoq i u fabrici Mlada Boleslav, kao rezultat povećane tražnje za tim vozilom.

Izvor: B92

Karoq iznad očekivanja, Škoda uvodi drugi pogon u igru

Škoda Karoq imala je premijeru u 2017, kao drugi novi SUV model posle Kodiaqa i kao zamena za odlazeći Yeti. Proizvodnja je počela u julu, u fabrici Kvasiny, u Češkoj, a sada je proširena i na pogon Mlada Boleslav, saopštili su iz Škode.

U toj fabrici već se izrađuju najtiražniji Škodini modeli - Fabia, Rapid i Octavia.

Mlada Boleslav je glavni pogon češkog proizvođača, ali i mesto u kome se nalazi sedište Škode. U ovoj fabrici će se od sada svakodnevno sklapati i do 320 primeraka modela Karoq.

U pogonu Mlada Boleslav u 2017. proizvedeno je preko pola miliona Škoda, a očekuje se da će uvođenjem u proizvodni proces novog SUV-a taj broj će u 2018. biti znatno nadmašen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: