Automobili

Petak, 24.11.2017.

14:26

Tek što je predstavljen, a već je gotovo rasprodat

Aston Martin je blizu toga da ispuni prodajni plan za prvu godinu proizvodnje novog modela Vantage, koji je imao premijeru sredinom ove sedmice.

Izvor: B92

Tek što je predstavljen, a već je gotovo rasprodat

Naime, Aston Martin je prilikom predstavljanja automobila objavio da je otvorio i knjigu narudžbina za Vantage koji na domaćem, britanskom tržištu košta od 120.900 funti, dok je početna cena automobila u Nemačkoj 154.000 evra.

Samo nekoliko dana kasnije, prvi čovek Aston Martina, Endi Palmer, saopštio je da je u međuvremenu Vantage predstavljen brojnim kupcima na privatnim prezentacijiama i da je oko 80% klijenata već naručilo svoj primerak.

“Većina planirane proizvodnje za narednu godinu već je rasprodata”, izjavio je Palmer za Blumberg, ali nije otkrio koliki je broj vozila u pitanju.
Novi Vantage je ključni model u naporima Aston Martina da proširi ciljnu grupu kupaca kako bi bio konkurentniji proizvođačima kao što su Porsche, sa jedne, i Ferrari sa druge strane.

“Ono što smo želeli da postignemo novom generacijom ovog automobila je da on izgleda privlačnije, mladalački i kul”, objašnava šef britanske kompanije.

Novi Vantage za pogon koristi twin-turbo 4.0 V8, razvijen u nemačkom AMG-u. Motor je iste snage kao onaj u Aston Martinu DB11 (510 ks), dok maksimalni obrtni moment iznosi 685 Nm.

Prema fabričkim podacima, automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,6 s, dok je maksimalna brzina 313 km/h.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: