Automobili

Ponedeljak, 20.11.2017.

14:02

Prva Škoda na struju stiže 2020, pre toga hibridi

Škoda je objavila da će 2020. u fabrici Mlada Boleslav početi da proizvodi električna vozila.

Izvor: B92

Prva Škoda na struju stiže 2020, pre toga hibridi
Škoda Vision E Concept

Kao deo Volkswagen grupacije, koja najavljuje velika ulaganja u sektor vozila na električni pogon, Škoda će takođe učestvovati u budućoj “ofanzivi” automobila na struju.

Elektrifikacija Škoda započeće plug-in hibridnim verzijama modela Superb i Kodiaq. Oba vozila koristiće hibridni pogonski sistem koji se sastoji 1.4 litarskog turbo benzinca i elektromotora od 85 kW (116 ks). Ukupna snaga hibridnog sistema iznosiće 160 kW (218 ks).
Škoda Vision E Concept
Prva u potpunosti električna Škoda stiže 2020. a biće zasnovana na Vision E Conceptu koji je predstavljen u prvoj polovini 2017.

Biće to tek treći model VW grupe koji će koristiti MEB mehaničku platformu namenjenu vozilima sa električnim pogonom, nakon najavljenog Volkswagenovog i Audijevog automobila na struju, što znači da je Škoda visoko na listi prioriteta nemačkog auto-giganta kada je reč o električnim vozilima.

Škoda na struju biće kupe-krosover, po veličini pozicioniran između dva SUV modela - Karoq i Kodiaq. Očekuje se da će je pogoniti elektromotor od oko 300 ks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: