Ponedeljak, 26.04.2021.

08:45

Google Maps menja navike vozača – do cilja ekološkim putem

Aplikacija Google Maps uvodi novine u svoju navigaciju. Do odredišta se neće stizati najbližim, već ekološkim putem. Korisnici će tako moći da doprinesu održivosti i očuvanju prirode.

Izvor: Izvor: RTS

Google Maps menja navike vozača – do cilja ekološkim putem
Foto: Vladimka production/shutterstock

Svojim korisnicima navigacija aplikacije Google Maps neće automatski nuditi najkraći put do zadate tačke, već put koji troši najmanje resursa i štiti prirodu.

Pre ponuđenog odgovora do željenog cilja, obračunavaće se faktor potrošnje goriva i tipovi zagađenja, piše RTS.

Korisnici kojima je prioritet brzina i dalje će biti u mogućnosti da odaberu pristup najbržoj maršruti, ali samo kroz dodatna podešavanja.

Zbog ovih promena, Google će ažurirati i dodatno poboljšati navigaciju javnog prevoza, koji će u nekim gradovima sveta biti još dostupniji. Ekološki akcenat stavljen je na električne autobuse, vozove, tramvaje i metro, prevozna sredstva sa smanjenom emisijom ugljen-dioksida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: