"Tras!" - za sve ljubitelje stripa 11. maja u KC Grad

Beogradski festival stripa "Tras!" biće održan u subotu 11. maja, u Kulturnom centru Grad, i trajaće od 11.00 do 19.30 časova.

Izvor: Tanjug
Podeli

Posetioci festivala imaće priliku da uživaju u bogatom interaktivnom programu i berzi stripa, a među gostima ovogodišnjeg trećeg izdanja naći će se cenjena imena strip-scene kao što su Valter Venturi, Đovani Fregijeri i Igor Kordej.

Svi programski sadržaji festivala besplatni su i otvoreni za sve posetioce.

"Tras!" festival treću godinu zaredom zbližava domaće i strane izdavače, koji zahvaljujući tome predstavljaju nova kvalitetna izdanja domaćoj publici.

Tako će u okviru ovogodišnjeg izdanja biti održana celodnevna aktivnost berze stripa renomiranih izdavačkih kuća, među kojima su Veseli četvrtak, Čarobna knjiga, Phoenix press, Darkwood, Makondo, Komiko, System Comics, Besna kobila, Dibidus, Forma B, Everest Media, Modesty stripovi i knjižara Alan Ford.

Osim toga, biće upriličen i program Autori za publiku, u okviru kog će gosti festivala crtati i pisati posvete posetiocima.

U periodu od 11.30 do 13.00 i od 16.30 do 18.00 posetioci će imati priliku da dobiju crteže od Đovanija Fegijerija, Valtera Venturija, Igora Kordeja, Darka Perovića i Štefa Bartolića.

Deljenje brojeva za posvete i crtanje održaće se petnaest minuta pre navedenih termina.

U periodu od 18.30 do 19.30 posetioce festivala očekuje i Aukcija izloženih printova, gde će svi potencijalni učesnici aukcije imati priliku da svojoj strip-kolekciji pridodaju još koju potpisanu i uramljenu reprodukovanu tablu ili plakat gostiju festivala.

strana 1 od 6 idi na stranu