Kultura

Nedelja, 26.07.2009.

15:03

Beograd:Nemesta u Salonu MSU

Od 31. jula u Salonu Muzeja savremene umetnosti biće predstavljena izložba internacionalne grupe umetnika pod nazivom “Beograd:Nemesta”.

Izvor: B92

Default images

Među autorima koji učestvuju u ovom projekti su "diSTRUKTURA", Vojcieh Gilevic (Wojciech Gilewicz), Irena Kelečević, Verica Kovačevska, Vanesa Majore (Vanessa Mayoraz), Milorad Mladenović, Erin Obradovic i Marija Đorđević, Milena Putnik, Maja Radanović, Boba Mirjana Stojadinović, Marija Šujica, Predrag Terzić i Reijiro Vada (Reijiro Wada).

Autorke izložbe su Una Popović i Dušica Dražić.

Kako se u saopštenju organizatora navodi izložba "Beograd: Nemesta" je "priča o gradu i njegovim urbanim, društvenim, ličnim dilemama".

Umetnici su za potrebe ove izložbe pozvani da reaguju na grad realizacijom site-specific radova, a prilikom njihovog istraživanja grada Beograda otkriveni su javni, fleksibilni prostori otvorenog identiteta, ispunjeni potencijalom – nemesta. Posetioci su, takođe, značajan deo ove izložbe, odnosno celokupna zajednica postaje istovremeno i stvaralac i korisnik.

Salon Muzeja savremene umetnosti služi kao “informaciono” mesto koje se tokom izložbe puni dokumentima realizovanih procesa u gradu. Galerija postaje medijator između prolaznika i grada. Kada posmatrač uđe u Salon, on se zapravo poziva da ponovo kroči u grad kako bi otkrio originalne radove.

Organizatori su pozvali posetioce da učestvuju u radu Vanese Majore, tako što svako ko to želi može da donese jednu sijalicu. Na dan otvaranja, u periodu od 19:30 do 20:30 časova, publika je pozvana i da kontroliše i prati kretanje Verice Kovačevske preko satelitskog snimka Novog Beograda.

Izložba u Salonu MSU biće otvorena do 6. septembra

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: