Kultura

Nedelja, 26.07.2009.

15:03

Beograd:Nemesta u Salonu MSU

Od 31. jula u Salonu Muzeja savremene umetnosti biće predstavljena izložba internacionalne grupe umetnika pod nazivom “Beograd:Nemesta”.

Izvor: B92

Default images

Među autorima koji učestvuju u ovom projekti su "diSTRUKTURA", Vojcieh Gilevic (Wojciech Gilewicz), Irena Kelečević, Verica Kovačevska, Vanesa Majore (Vanessa Mayoraz), Milorad Mladenović, Erin Obradovic i Marija Đorđević, Milena Putnik, Maja Radanović, Boba Mirjana Stojadinović, Marija Šujica, Predrag Terzić i Reijiro Vada (Reijiro Wada).

Autorke izložbe su Una Popović i Dušica Dražić.

Kako se u saopštenju organizatora navodi izložba "Beograd: Nemesta" je "priča o gradu i njegovim urbanim, društvenim, ličnim dilemama".

Umetnici su za potrebe ove izložbe pozvani da reaguju na grad realizacijom site-specific radova, a prilikom njihovog istraživanja grada Beograda otkriveni su javni, fleksibilni prostori otvorenog identiteta, ispunjeni potencijalom – nemesta. Posetioci su, takođe, značajan deo ove izložbe, odnosno celokupna zajednica postaje istovremeno i stvaralac i korisnik.

Salon Muzeja savremene umetnosti služi kao “informaciono” mesto koje se tokom izložbe puni dokumentima realizovanih procesa u gradu. Galerija postaje medijator između prolaznika i grada. Kada posmatrač uđe u Salon, on se zapravo poziva da ponovo kroči u grad kako bi otkrio originalne radove.

Organizatori su pozvali posetioce da učestvuju u radu Vanese Majore, tako što svako ko to želi može da donese jednu sijalicu. Na dan otvaranja, u periodu od 19:30 do 20:30 časova, publika je pozvana i da kontroliše i prati kretanje Verice Kovačevske preko satelitskog snimka Novog Beograda.

Izložba u Salonu MSU biće otvorena do 6. septembra

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: