Kultura

Petak, 31.10.2014.

10:11

Jonesko u izvođenju mladih sa govornim teškoćama

Premijera dramske predstave mladih sa govornim teškoćama, pod nazivom "Žak ili pokornost'', rađene po motivima Ežena Joneska, biće izvedena u subotu u 19h na Maloj sceni Dečjeg kulturnog centra Beograd, Takovska 8.

Izvor: Tanjug

Default images

Izvođači su mlade osobe, uzrasta od 20 do 30 godina, pacijenti Zavoda za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju "Prof. dr Cvetko Brajović" u Beogradu, koji su na grupnom tretmanu mucanja kod logopeda Darinke Šoster.

Tokom četvoromesečnog rada, kroz psihološko - dramske radionice, glumačke radionice i rad na pripremi predstave postiglo se smanjenje psiholoških teškoća koje prate mucanje. Ovo je i bio jedan od ciljeva projekta, s obzirom da osobe koje mucaju prati strah od javnog nastupa i socijalna anksioznost.

Autor projekta je psiholog i psihoterapeut, docent na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u Beogradu Sanja Dimoski, a pored nje u projektu su učestvovali stručnjak za patologiju govora Darinka Šoster, pozorišni reditelj Dina Radoman i glumac Miloš DJordjević.

Posle izodjenja prve reprize predstave, u ponedeljak, 3. novembra, održaće se Tribina pod nazivom "Scena i govorni poremećaji", na kojoj će učestvovati izvodjači i multidisciplinarni tim koji je sporovodio projekat - logoped, psiholog i dramski umetnici.

Ova predstava predstavlja završnicu projekta "Igra govora i jezika" udruženja Srebrno drvo, finansiranog od strane Ministarstva za kulturu i informisanja, a nastala je u koprodukciji sa DKCB-om, koji je prepoznao značaj kulturne inkluzije mladih sa govornim poremećajima.

Ulaz na predstavu je slobodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: