Region 0

17.06.2024.

11:44

Objavljena imena u novoj Vladi Severne Makedonije

Mandatar za sastav vlade i lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski saopštio je imena kadrovskih rešenja u novoj vladi iz koalicije "Tvoja Makedonija", koja su potvrdili izvršna vlast i Centralni komitet stranke.

Izvor: Avaz.ba

Objavljena imena u novoj Vladi Severne Makedonije
Shutterstock/V.Lawrence

Podeli:

On je na konferenciji za novinare u nedelju rekao da je njihov posao "da Makedoniju vrate ljudima" i da dolaze dobra vremena za građane.

"Nemamo luksuz da propadnemo, niti da ponavljamo greške prošlih režima koji su izgubili vezu sa jedinim suverenim narodom. Imam veliku nadu u ove ljude koje predlažem i imamo mnogo posla pred nama. da zasučemo rukave jer je situacija očajna“, rekao je Mickoski.

Mandatar je saopštio i imena novih ministara u makedonskoj vladi.

Predlog za novog ministra saobraćaja i potpredsednika Vlade je Aleksandar Nikoloski, ministar odbrane Vlado Misajlovski, a ministarka finansija biće Gordana Dimitriovska Kočoska.

Timčo Mucunski bi trebalo da bude novi ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine, Zlatko Perinski ministar lokalne samouprave, Stefan Andonovski za informaciono društvo i digitalnu transformaciju, Borko Ristovski za sport, a Sanja Božinovska za energetiku, rudarstvo i mineralne sirovine.

Za potpredsednika Vlade i ministra zaduženog za odnose između zajednica predložen je Ivan Stoilković, za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Cvetan Tripunovski, za kulturu i turizam Zoran Ljutkov, za obrazovanje i nauku Vesna Janevska, a za politički sistem Ljupčo Dimovski.

Dosadašnji tehnički ministar unutrašnjih poslova Panče Toškovski ostaće na istoj funkciji, a ministar zadužen za integraciju i sprovođenje Dekade Roma biće Šaban Šaljiu, prenose mediji u regionu.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: