Svet 5

17.06.2024.

11:40

"Epidemiološki car" je lagao?

“Epidemiološki car” Entoni Fauči priznao je na saslušanju iza zatvorenih vrata pred izbornim potkomitetom američkog Kongresa da je razmak od 6 stopa korišćen u prevenciji koronavirusa zapravo izmišljen.

Izvor: Russia today

"Epidemiološki car" je lagao?
Profimedia

Podeli:

Kako u svom autorskom tekstu za Raša tudej navodi Rejčel Marsden, kolumnistkinja, politički strateg i autor emisija koje s emituju na engleskom i francuskom, Vašington post je objavio tekst čiji je naslov bio: "U pandemiji nam je rečeno da se držimo na 6 stopa jedan od drugog. Ne postoji nauka koja bi to podržala".

Fauči je dalje, kako se navodi, tokom tog saslušanja u januaru 2024. razdaljinu od 6 stopa nazvao  “empirijskom odlukom koja nije zasnovana na podacima“, čak i kada je prihvaćeno da se kovid 19  nije širio kapljicama maksimalnog dometa od šest stopa i da bi zapravo mogao biti bilo gde u vazduhu bez ograničenja udaljenosti.

"Sećam se da je to pravilo tako striktno primenjeno da su bazeni u Kanadi terali korisnike da plivaju uz jednu crnu liniju i niz susednu crnu liniju kako bi ostali najmanje šest stopa udaljeni jedan od drugog kako ne bi slučajno rizikovali da izdišu na drugog plivača u otvorenim bazenima", istakla je Rejčel Marsden.

"Ali sada, kada je penzionisani Fauči odvučen nazad da svedoči pred izbornim potkomitetom američkog Kongresa o pandemiji koronavirusa, on je priznao da je samo, na neki način, ispljunuo to pravilo od šest stopa", napisala je Rejčel Marsden.

U saopštenju za javnost objavljenom ove nedelje, potkomitet je naglasio da "dr Fauči nije pokazivao kajanje za milione života pogođenih njegovom retorikom rastojanja i njegovom nenaučnom politikom. Nije se izvinio hiljadama Amerikanaca koji su izgubili posao jer su odbili novu vakcinu, niti se izvinio deci koja su doživela gubitak učenja kao rezultat akcija koje je promovisao", prenela je Rejčel Marsden.

U Francuskoj na primer, navodi ona, sada ima mnogo mlade dece koja su bila zaglavljena kod kuće sa svojim roditeljima dovoljno dugo, u odsustvu svojih nastavnika, za koja su višestruka istraživanja zaključila da su zaostajali u osnovnom obrazovanju.

Rejčel Marsden objašnjava da se saslušanje "epidemiološkog cara" odnosilo na Faučijev snimak iz leta 2021. u kojem je sugerisao da je izbor odbijanja vakcinisanja antikovid vakcinom bio ideološki vođen.

"Moram da kažem da ne vidim veliko rešenje, osim neke vrste obavezne vakcinacije. Znam da savezni zvaničnici ne vole da koriste taj izraz. Jednom kada se ljudi osete osnaženim i zakonski zaštićenim, imaćete škole, univerzitete i fakultete koji će vam reći: ‘Želiš da dođeš kod ovog druga sa koledža, dobićeš vakcinaciju. Gospođo, vi ćete se vakcinisati.' Da, velike korporacije, kao što su Amazon i Fejsbuk i svi oni drugi će reći 'hoćete da radite za nas, vi se vakcinišite'", rekao je Fauči, očigledno propuštajući da uzme u obzir da je lični  izbor zasnovan na individualnim okolnostima i naučnoj analizi rizika i koristi koja može ili možda nije napravljen u konsultaciji sa svojim ličnim lekarom, istakla je Rejčel Marsden.

"Na saslušanju se pokazalo da je Odbor za pravosuđe Predstavničkog doma pronašao dokaze da je sam osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg priznao pritisak Bajdenove administracije na rukovodioce platforme društvenih medija da razbiju sadržaj koji sugeriše da je koronavirus izašao iz laboratorije. Zvaničnici su nam u to vreme stalno govorili da bi samo teoretičari zavere verovali da dolazi iz laboratorije, a ne od nekog slučajnog tipa u Vuhanu koji jede stvorenje nalik na slepog miša koje je pokupio sa lokalne pijace", piše kolumnistkinja.

Na kraju se zapitala šta je s tim "ubodom" antikovid vakcine, da bi zatim dala svoje viđenje: "Ranije ove nedelje britanski Telegraf je izvestio da su kovid vakcine možda pomogle da se podstakne porast broja smrtnih slučajeva. Vau, to zvuči super 'bezbedno i efikasno', baš kao što su obećavali svi birokratski beli mantili. Holandski istraživači su pogledali podatke iz 47 zapadnih zemalja i zaključili da su nuspojave povezane s kovid vakcinom uključivale ishemijski moždani udar, akutni koronarni sindrom i krvarenje u mozgu, kardiovaskularne bolesti, koagulaciju, krvarenja, gastrointestinalne događaje i zgrušavanje krvi."

"Da li je onda ideološka glupost da se odbije vakcina, dr Fauči?", zapitala je Rejčel Marsden.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: