Nedelja, 25.01.2015.

15:15

"Da vratimo nadu narodu"

Grčki narod treba da napravi izbor za povratak nadi, demokratiji i dostojanstvu, kao i okončanju straha.

Izvor: Tanjug

Default images
foto: Beta/AP

To su reči Aleksisa Ciprasa, lidera opozicione stranke radikalne levice SIRIZA, koja se smatra glavnim favoritom današnjih parlamentarnih izbora u Grčkoj.

"Danas pravimo korak ka povratku nade, okončanju straha, povratku demokratije i dostojanstva u našoj zemlji", rekao je Cipras (40), glasajući na biračkom mestu u Atini, prenela je agencija ANA.

Prema njegovim rečima "odgovornost je na svima koji će glasati".

Cipras je rekao i da se danas odlučuje da li će se Trojka (EU, Evropska centralna banka i Međunarodni monetarni fond) vratiti sutra u Grčku kako bi bile ispunjene preuzete obaveze koje je preuzeo premijer Antonis Samaras "o daljem smanjenju penzija i plata, povećanju poreza, ukidanju zabrane prodaje na licitaciji stanova dužnika za hipotekarne kredite, odnosno o nastavku bankrotirane i katastrofalne politike restriktivne privrede bez kraja, ili će sutra naša zemlja da počne da se bori za dostojanstven život u Evropi", preneo je Tass.

Prema njegovim rečima povratak dostojanstva Grčka bi tražila u "surovim pregovorima".

AFP navodi da je Cipras rekao da "Evropa mora da pronađe alternativu oštrim merama štednje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: