Ponedeljak, 03.07.2023.

22:48

Vučić o neredima u Francuskoj: U potpunosti sam uz francusku vladu i Makrona

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je večeras, povodom protesta i nereda u Francuskoj, da je u potpunosti uz francusku vladu i predsednika Emanuela Makrona.

Izvor: Tanjug

Vučić o neredima u Francuskoj: U potpunosti sam uz francusku vladu i Makrona
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIÆ/ nr

Vučić je rekao da se nada da će se uspešno izboriti sa svim što se dešava.

Na pitanje da li je razgovarao sa premijerom Holandije Markom Ruteom i predsednikom Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburga Gzavijem Betelom zašto je izostala reakcija EU na dešavanja u Francuskoj, dok je postojala takva reakcija kad su bili antikovid protesti u Beogradu na pokušaj sprečavanja upada demonstranata u Skupštinu, Vučić je naveo da je reč o duplim standardima na koje je Srbija navikla.

"To nije od juče, nije od prekjuče, to je oduvek. Ja moram da kažem da sam u potpunosti uz francusku vladu i uz francuskog predsednika, ja sam uvek uz organe reda. Jer ako hoćete da mi kažete da je lepo da neko spaljuje zgrade i automobile, i da je to demokratija, ja ne mislim da je to demokratija, ne mislim ni da je lepo, ni da je pametno, ni da je korisno", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji sa Ruteom i Betelom u Palati ''Srbija''.

Izrazio je uverenje da će Francuska uspeti da se izbori sa tim dešavanjima i dodao da im želi sve najbolje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: