Ponedeljak, 03.04.2023.

17:54

Vojska Srbije spremna: Stiže novi kontingent

Pripadnici odeljenja vojne policije iz sastava Vojske Srbije, koji su šest meseci bili angažovani u mirovnoj operaciji UN na Kipru, vratili su se u Srbiju.

Izvor: Tanjug

Vojska Srbije spremna: Stiže novi kontingent
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/ bg

Oni su predali dužnost novom kontingentu Vojske Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Oni su tokom svog angažovanja uspešno realizovali sve postavljene zadatke u skladu sa mandatom misije i tako na najbolji način reprezentovali Srbiju, kao i obučenost i visoki profesionalizam pripadnika Vojske Srbije.

Odeljenje vojne policije Vojske Srbije u mirovnoj operaciji na Kipru je u sastavu britanskog kontingenta i izvršava širok spektar zadataka, uključujući i sprovođenje istražnih radnji po nalogu Ujedinjenih nacija i pratnju veoma važnih ličnosti, a u obavljanju vojnopolicijskih poslova sarađuje sa lokalnim policijskim snagama.

Osim odeljenja vojne policije, Vojska Srbije trenutno u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Kipru angažuje i štabne oficire u komandi misije u Nikoziji. Prethodno je, od 2011. do 2018. godine, angažovala jedinicu ranga pešadijskog voda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: