Utorak, 26.01.2021.

14:46

Slučaj nestalih beba; "Kako je moguće da se leševi dece gube?" VIDEO

Afera o ukradenim bebama i dalje intrigira javnost. Iako je prošlo više od 30 godina, mnogi roditelji širom Srbije tvrde da su njihova deca ukradena.

Izvor: B92, TV Prva

Slučaj nestalih beba;
Foto: Screenshot/TV Prva

Priče svih tih porodica su veoma slične. A glavni problem porodicama jeste nedostatak dokumentacije, kao i tvrdnje da su njihova deca zapravo umrla usled komplikacija nastalih nakon rođenja.

TV Prva pozvala je da o tome govore majke koje godinama traže svoju decu – Radojka Pantelić, članica udruženja beogradske grupe roditelja nestalih beba, i Biljana Samardžić.

"Prvo dete sam rodila 1989. godine u Kliničkom centru Zvedara, odmah su dete odneli, čula sam plač, ali posle toga su me obavestili da je dete u kritičnom stanju, i da treba da potpišem saglasnost da se dete prebaci u drugu ustanovu. Tu se završava svaki moj kontakt sa bebom", rekla je Biljana Samardžić, majka koja godinama traži svoje dete.

Ona dodaje da formiranje DNK registra može da pomogne i da je najveći problem nedostatak dokumentacije, koja bi bila od velike pomoći.

"Postavlja se glavno pitanje - gde su leševi dece, kako je moguće da se leševi dece gube", rekla je Radojka Pantelić, članica udruženja beogradske grupe roditelja nestalih beba

Ona je rekla da je ovo borba do kraja života i da je sada sve na državi, koja treba da pokaže političku volju.

Zaključuje da je slučaj nestalih beba problem društva koji mora da se reši.

Opširnije u video-materijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: