Slučaj nestalih beba; "Kako je moguće da se leševi dece gube?" VIDEO

Afera o ukradenim bebama i dalje intrigira javnost. Iako je prošlo više od 30 godina, mnogi roditelji širom Srbije tvrde da su njihova deca ukradena.

Izvor: B92, TV Prva
Podeli
Foto: Screenshot/TV Prva
Foto: Screenshot/TV Prva

Priče svih tih porodica su veoma slične. A glavni problem porodicama jeste nedostatak dokumentacije, kao i tvrdnje da su njihova deca zapravo umrla usled komplikacija nastalih nakon rođenja.

TV Prva pozvala je da o tome govore majke koje godinama traže svoju decu – Radojka Pantelić, članica udruženja beogradske grupe roditelja nestalih beba, i Biljana Samardžić.

"Prvo dete sam rodila 1989. godine u Kliničkom centru Zvedara, odmah su dete odneli, čula sam plač, ali posle toga su me obavestili da je dete u kritičnom stanju, i da treba da potpišem saglasnost da se dete prebaci u drugu ustanovu. Tu se završava svaki moj kontakt sa bebom", rekla je Biljana Samardžić, majka koja godinama traži svoje dete.

Ona dodaje da formiranje DNK registra može da pomogne i da je najveći problem nedostatak dokumentacije, koja bi bila od velike pomoći.

"Postavlja se glavno pitanje - gde su leševi dece, kako je moguće da se leševi dece gube", rekla je Radojka Pantelić, članica udruženja beogradske grupe roditelja nestalih beba

Ona je rekla da je ovo borba do kraja života i da je sada sve na državi, koja treba da pokaže političku volju.

Zaključuje da je slučaj nestalih beba problem društva koji mora da se reši.

Opširnije u video-materijalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 231 idi na stranu