Petak, 18.12.2020.

21:10

Poginuo ruski oficir u Nagorno-Karabahu

Ruski oficir, pripadnik grupe za deminiranje, poginuo je u Nagorno-Karabahu, nedaleko od grada Šuša kada se aktivirala eksplozivna naprava.

Izvor: Sputnjik

Poginuo ruski oficir u Nagorno-Karabahu
Foto: EPA-EFE/SIPAN GYULUMYAN / ARMENIAN DEFENSE MINISTRY PRESS OFFICE MANDATORY

To je saopštilo Ministarstvo odbrane.

"Prilikom razminiranja dela puta u oblasti oko grada Šuša aktivirala se eksplozivna naprava. Jedan oficir je ranjen, pružena mu je pomoć, ali prilikom transporta u bolnicu on je preminuo od zadobijenih rana", navodi se u saopštenju.

Podsetimo, do eskalacije nasilja u Nagorno-Karabahu došlo je 27. septembra. Baku i Jerevan su uveli vanredno stanje i međusobno su se optuživali za napade na civilno stanovništvo.

Lideri tri zemlje, Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, su 10. novembra potpisali sporazum o prekidu vatre i borbenih dejstava u Karabahu.

Prema tok dokumentu, pod kontrolu Azerbejdžana su prešle tri oblasti u Karabahu – Agdamska, Kelbadžarski i Lačinski, dok je Jermenija zadržala deo Lačinskog koridora u širini od pet kilometara koji obezbeđuje vezu između nepriznate Republike Nagorno-Karbah i Jermenije, bez grada Šuša.

Duž kontakt linije u Karabahu raspoređeni su ruski mirovnjaci, na teritoriji Azerbejdžana biće formiran rusko-turski centar za monitoring sporazuma o primirju

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: