Utorak, 28.04.2020.

18:16

"Izveštaji o Kimovoj bolesti lažni"

Južnokorejski ministar za ujedinjenje Kim Jeon-čul odbacio je danas nepotvrđene izveštaje o severnokorejskom lideru Kim Džong-unu kao lažne.

Izvor: Tanjug

Foto: Depositphotos/PrimDiscovery

Insistirao je na tome da može pouzdano da kaže da se u Severnoj Koreji nije događalo ništa neobično.

Spekulacije o Kimovom zdravlju pojavile su se nakon njegovog odsustva sa svečanosti povodom proslave rođendana Kim Il Sunga, 15. aprila, koji je najvažniji nacionalni praznik, preneo je Jonhap.

U medijskim izveštajima se spekulisalo da bi Kim mogao biti ozbiljno bolestan, ali zvaničnici Seula više puta su osporavali takve izveštaje navodeći da se u Severnoj Koreji ne događa ništa neobično i da se veruje da Kim boravi u primorskom gradu Vonsanu na istoku zemlje.

"To se može posmatrati kao fenomen infodemije", rekao je ministar Kim tokom sastanka parlamentarnog odbora za spoljne poslove, pozivajući se na nedavni niz neosnovanih glasina o zdravlju severnokorejskog lidera.

CNN je prošle sedmice izvestio da SAD imaju obaveštajne podatke da je Kim u ozbiljnom stanju nakon operacije.

Izveštaj je usledio nakon što je "Dejli NK" iz Južne Koreje, izvestio da se Kim lečio van Pjongjanga posle kardiovaskularnog zahvata.

Ministar je nazvao te izveštaje lažnim vestima zasnovanim na nepotvrđenim informacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: