Subota, 04.01.2020.

14:53

Niš: Moleban i krsni hod za odbranu svetinja u Crnoj Gori

Eparhija niška Srpske pravoslavne crkve pozvala je vernike da se danas u 17 časova okupe na molebanu u hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Izvor: Beta

Niš: Moleban i krsni hod za odbranu svetinja u Crnoj Gori
Ilustracija: Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Kako je najavljeno, okupljeni će krenuti u krsni hod radi molitvene podrške sveštenstvu, monaštvu i verskom narodu u Crnoj Gori i za očuvanje srpskih svetinja.

Krsni hod za molitvenu podršku "obespravljenom i stradajućem" sveštenstvu, monaštvu i vernicima u Crno Gori, biće organizovan od hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene do hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Duvaništu, a predvodiće ga episkop niški Arsenije.

U pozivu Eparhije niške gradjani se pozivaju da u što većem broju učestvuju u molitvenoj šetnji i da sa sobom ponesu po jednu ikonu iz kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: