Utorak, 20.11.2018.

18:46

"Ako ne prihvate inicijativu, idemo sve do referenduma"

Igor Jurić iz Fondacije Tijana Jurić kaže da je pedofilija u SRB u ekspanziji i da se postavlja pitanje kome smetaju pooštrene kazne za povratnike i ubice dece.

Izvor: N1

Screenshot

“Još jednom ćemo, zajedno sa stručnjacima, predočiti Ministarstvu pravde zašto je važno da zakon za uvođenje doživotne zaživi, a ako ne zaživi, idemo na Ustavni sud i referendum”, izjavio je Jurić za N1.

Prošlo je više od godinu dana od kada je predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković, predat predlog izmene Krivičnog zakona kojim se zahteva uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece i trudnica. Tada je predato 160.000 potpisa građana koji podržavaju inicijativu, ali se ona do danas nije našla na dnevnom redu skupštinskog zasedanja.

U međuvremenu, tome se javno usprotivio i usledio je napad medija - hrvatskih, ali i onih u Srbiji.

Jurić, gostujući na N1, kaže da nije bio spreman za taj napad, da se nije nadao i da se osećao mučno i teško.

Jurić je naveo da mu je trebalo vremena da se povrati od svega i stane na noge.

“Mučno je osećati se da radiš neku dobru stvar za državu, pre svega za decu, a da te pritom ta država napada na neki način. Pitaš se zašto ti država vraća na taj način”, kaže Jurić.

Podsetio je da je na Tviteru kritički osvrnuo na to kako parlament radi, jer je bio razočaran kad su mu poslanici koje poznaje, trojica njih, rekli da nisu mogli da glasaju, i izvinili mu se za to.

"Izvini, to je tako moralo da bude, rekli su mi."

Jurić je u tvitu napisao:

"Da li možete zamisliti da sedite u parlamentu i ne smete da glasate za nešto što znate i verujete da je za dobrobit građana i celog društva 'jer je naređeno drugačije'. Gospodo, mnogo je poštenije i časnije biti čistač ulice, nego poslanik na način kako vi taj posao obavljate".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: