Utorak, 16.06.2015.

17:34

"Srebrenica mesto genocida nad Srbima, Bošnjacima"

Ako je neophodno da se usvoji rezolucija o Srebrenici, zašto ne bi bila takva da Srebrenica bude proglašena mestom genocida i nad Srbima i nad Bošnjacima?

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta, arhiva

To je izjavio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je za RTRS naveo da bi to bilo u funkciji pomirenja u Bosni i Hercegovini, a ne, kako je rekao, "jednostrane kvalifikacije koje se zagovaraju".

Predsednik RS je izjavio da se zanemaruju srpske žrtve i da, ako se želi "pažnja na Srebrenici, onda to može da bude pažnja na svim žrtvama, i bošnjačkog i srpskog naroda", prenela je Fena.

"Ja ne bih ni imao ništa protiv da bilo ko uputi rezoluciju u Savet bezbednosti i da kaže da je Srebrenica mesto genocida i nad Srbima i nad Bošnjacima. Prihvatićemo tako nešto. Onda bi to moglo da bude integrativni deo pomirenja, a ne stalnog razilaženja i sukoba", izjavio je predsednik Republike Srpske.

Dodik je najavio da će o tome razgovarati i sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom, tokom predstojeće posete Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: