Nova vest
Fudbal 14

18.5.2024.

20:30

FK Voždovac: "Kad te poraze za stolom u mračnoj kafani, ti što loptu šutnuli nisu"

Fudbalski klub Voždovac oglasio se porukom posle poraza od IMT-a koja ga je gurnula na pretposlednje mesto sueprligaške tabele kolo pre kraja.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

U isto vreme, pančevački Železničar je pobedio Novi Pazar 3:1 i prestigao "Zmajeve".

Meč u Pančevu je obeležio sporan penal za domaći tim u 82. minutu koji je u korist Železničara dosudio Pavle Ilić pri rezultatu 1:1.


U toku večeri Voždovac se oglasio, i to nije prvi put, pošto je poruke slične sadržine klub sa "Krova" slao i prethodnih nedelja, konkretno pre i posle meča sa Železničarom 7. maja.

"Kažu da treba biti veliki i u pobedi i u porazu… Kad je poraz na terenu, sportski i pošten, treba, pokazujemo to gospodstvo već više od 10 godina u najvišem rangu srpskog fudbala" , piše na početku objave FK Voždovac.

"Ali šta kažu kada te poraze za nekim tamo stolom u mračnoj kafani, ti što loptu ni šutnuli nisu, ali su rešili da se igraju životima dece i poštenih ljudi. Pa još pošalju one ljude u crnom, da ti to i saopšte. Ne direktno u lice, već onako kako jedino znaju i to kod tvoje kuće, na tvom terenu. Ne bole ih suze tih poštenih igrača i ljudi, ne bole ni suze dece na tribinama koja se pitaju ko su čike kojima smeta najmlađi tim u Evropi, najjedinstveniji stadion na svetu, lepršava igra, moderan fudbal i zdrava sredina u kojoj rastu pre svega dobri ljudi, a potom i dobri fudbaleri, treneri i sportski radnici".

U Voždovcu su očigledno svesni da ovu bitku ne mogu da dobiju.

"Ne igraš njihovu igru sine i zato ne razumeš, nismo te tako učili. Doći će lepši dani kada će biti pošten ponovo biti na ceni, kada će biti dozvoljeno pobediti najveće a fudbal će biti igra u kojoj se pobeđuje na terenu u 90 minuta igre. A do tada hodaj uzdignute glave, hodaj hrabro i ponosno i sve ih gledaj u oči pravo jer oni tebe ne smeju!", poruka je Voždovčana.

"Zmajevi" će u poslednjem kolu igrati protiv Radnika ali ni pobeda im ne garantuje opstanak u ligi.

Podeli:

Komentari 14

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu