Sreda, 14.05.2008.

15:18

Svilajnac: Budimirović u opoziciji

Novu skupštinsku većinu u Svilajncu činiće koalicija DS i G17 plus sa 21 mandatom i grupa građana "Pokret za Svilajnac" sa četiri odbornika.

Izvor: B92

Default images

U DS-u u Svilajncu kažu da je potpisan protokol o postizbornoj koaliciji između ovih dveju grupacija i čim istekne zakonski rok da stranke koje su prešle cenzus dostave imena odbornika Opštinskoj izbornoj komisiji, biće zakazana sednica SO Svilajnac na kojoj će skupštinska većina izabrati nove opštinske funkcionere.

Svilajnačke demokrate ističu da će o raspodeli funkcija narednih dana postići dogovor i da je najvažnije da Dobrivoje Budimirović Bidža, dosadašnji predsednik opštine, koji je sa prekidom od 2000. do 2004. godine bio skoro 15 godina na čelu svilajnačke opštine, odlazi u opoziciju.

Njegova GG " Za bogatu opštinu Svilajnac" dobila je samo 14,7 odsto glasova i 8 odbornika, dok je 2004. godine, kada je ponovo došao na vlast, dobio 19 odborničkih mesta. Pored Bidže, u opoziciji će biti SRS sa 9 i DSS sa 5 odbornika.

Samo nekoliko meseci pre održavanja ovih lokalnih izbora, na referendumu koji su o poverenju Budimiroviću inicirali DS, G17 plus i Vlaška demokratska stranka, on je dobio poverenje birača u Svilajncu i izbore dočekao kao prvi čovek Svilajnca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: