Računari 0

21.05.2024.

11:30

Microsoft je nestrpljiv da prikaže svoje Copilot+ AI računare VIDEO

Microsoft nije mogao da sačeka da počne kompanijina Build konferencija za developere, pa je već objavio novitete na polju AI i Surface uređaja.

Izvor: Engadget

Microsoft je nestrpljiv da prikaže svoje Copilot+ AI računare VIDEO
Profimedia

Podeli:

Microsoftova vizija za takozvane AI PC uređaje, stiže u Copilot+ PC formi. U pitanju su PC uređaji koji su dizajnirani da pokreću veliki broj generativnih AI procesa lokalno umesto u cloudu.

Kako bi bio kvalifikovan kao Copilot+ PC, sistem mora da ima NPU (neural processing unit) performanse od bar 40 TOP-a (trilion operacija u sekundi), kao i minimalno 16GB RAM-a i 256GB prostora za skladištenje podataka.

Kompanija sarađuje sa nekoliko partnera na ovom projektu, uključujući AMD, Intel i Qualcomm, kao i brojnim proizvođačima laptopova.

Microsoft tvrdi da su Copilot+ PC uređaji za 58% brži od MacBook Aira sa M3 čipom. Sistemi će moći da pokreću desetine multimodalnih malih jezičkih modela lokalno, a sve će pokretati novu samostalnu Copilot aplikaciju.

Kada su u pitanju Copilot+ funkcije, a u prvi plan se ističe Recall. U pitanju je funkcija koja pomaže kod pronalaženja sadržaja koji je zainteresovao korisnika u nekom trenutku, pomoću prirodnih jezičkih upita. Alatka može da pretražuje i elektronsku poštu, dokumente i četove.

Copilot dobija redizajniranu aplikaciju, koja se može koristiti kao polje sa strane, zaseban prozor ili u pregledati u punom ekranu.

Cocreator je do sada bio dostupan u limitiranom izdanju, a Microsoft je sada spojio funkciju sa Microsoft Paint-om i omogućio dostupnom za sve.

Više detalja o svim Copilot+ funkcijama je dostupno u pratećem videu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: