Gejming 3

21.05.2024.

10:00

Ghost of Tsushima rekordan na PC-u

Ghost of Tsushima sada je po aktivnosti igrača najuspešnija singlplejer igra koju je Sony Interactive Entertainment lansirao na PC platformi.

Izvor: HCL

Ghost of Tsushima rekordan na PC-u
Rokas Tenys / Shutterstock.com

Podeli:

Sony igru Ghost of Tsushima na Steamu je juče istovremeno igralo više od 77.000 igrača, čime je po aktivnosti to postala najuspešnija singlplejer igra koju je Sony do sada lansirao na PC platformi.

Do sada je rekord držao God of War sa 72.000 istovremenih igrača, dok je daleko najuspešniji ipak ovogodišnji hit Helldivers 2, s više od pola miliona istovremenih igrača.

Ipak, biće interesantno videti da li će se ova statistika preneti na ukupnu prodaju igre. Moguće je da prodaja Ghost of Tsushime bude slabija od dosadašnjih Sony-jevih igara, uprkos ovakvoj aktivnosti igrača, jer je igra povučena iz prodaje na brojnim tržištima.

Prema podacima izvučenim iz materijala ukradenih Insomniac Games-u, do 2023. godine Sony je preko Steama prodao 3,3 miliona primeraka Horizon: Zero Dawn i 2,5 miliona primeraka God of War igre.

Precizni podaci o ukupnoj prodaji Ghost of Tsushima (na konzolama) nisu dostupni, ali znamo da je igra prešla 10 miliona prodatih primeraka u prve dve godine prodaje.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: