Hronika 0

21.05.2024.

12:15

Završeno ispitivanje: Majka dečaka ubice negirala krivicu

U Višem sudu u Beogradu danas je završeno ispitivanje M. K., majke dečaka koji je 3. maja prošle godine ubio 10 osoba, a trebalo bi da se nastavi suđenje njoj i njenom suprugu.

Izvor: Tanjug

Završeno ispitivanje: Majka dečaka ubice negirala krivicu
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Kako Tanjug saznaje, M. K.  je negirala krivicu.

Nakon pauze koju je odredio sudija, trećeokrivljeni Ratko Ivanović bi trebalo da počne sa iznošenjem odbrane, saznaje Tanjug.

Ivanović je vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja maloletnika učio da puca, a optužnicom se tereti za krivično delo davanje lažnog iskaza.

Miljana Kecmanović je na prethodnom suđenju iznela odbranu, negirajući krivicu, i počela da odgovara na pitanja članova porodica ubijenih i ranjenih, koji u ovom predmetu imaju status oštećenih.

Ona je, kao i njen suprug, odbila da odgovara na pitanja punomoćnika oštećenih.

V. K. takođe od početka suđenja negira krivicu.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca.

Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K.K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: