Film/TV 10

20.05.2024.

16:33

Reditelj odgovorio na kritike koje je dobio za film "Megalopolis": Stvarao ga je pola veka

Naučno-fantastična saga "Megalopolis", koju je reditelj Fensis Ford Kopola sam finansirao, premijerno je prikazana na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu.

Izvor: Index.hr

Reditelj odgovorio na kritike koje je dobio za film "Megalopolis": Stvarao ga je pola veka
Profimedia

Podeli:

"Megalopolis" je navodno dobio sedmominutni aplauz publike u Kanu koji je uključivao mešavinu zvižduka i klicanja, možda sažimajući osećaje prema Kopolinom magnum opusu, koji tek treba da pronađe američkog distributera i koji je opterećen kontroverzama sa snimanja posljednjih nedelja.

Kopola je odgovorio na negativne reakcije, izrazivši uverenje da su se klevetnici urotili protiv njega jer film "ne igra po trenutnim pravilima Holivuda". Osvrćući se na anonimne izvore koji su odbacili film kao potencijalno nepoželjan nakon prikazivanja u industriji krajem marta, rekao je za Air Mail: "Ako pogledate svaku pomešanu ili negativnu objavu, to je uvek nešto što se čuje iz nepoznatog izvora."

"Stvarno osećam da je neoprostivo napadati film jer ne igra po trenutnim holivudskim pravilima, citirajući neimenovane izvore koji verovatno nisu bili na projekciji i možda ne postoje. To je besmislen posao. Pomislili biste, zašto bi iko želeo da ne navija za Megalopolis? Proslavljeni reditelj koji koristi sopstveni novac za finansiranje ambicioznog filma. Pa, postoji mnogo onih koji bi to hteli", dodao je.

Brojne negativne kritike

Nakon premijere u Kanu "Megalopolis" je na Rotten Tomatoesu dobio ocenu od 51% na osnovu recenzija 37 kritičara, što znači da je debitovao sa negativnom ocenom (da biste dobili pozitivnu ocenu, više od 60% recenzija treba da bude pozitivno).

"Megalopolis je uštogljen, ozbiljan, preteran, progonjen efektima i krajnje haotičan", napisala je Ester Zakerman u svojoj recenziji filma za The Daily Beast.

Inače, ovaj film je službeno opisan kao "bajkoviti rimski ep smešten u zamišljenu modernu Ameriku", a u njemu glume Adam Drajver, Obri Plaza, Šaja Labaf, Džon Vojt i Lorens Fišbern, kao i Kopolina unuka Romi Mars, ćerka rediteljke Sofije Kopole.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: