Sreda, 29.05.2019.

12:05

Advokati: Mučeni pritvorenici u Ankari; policija demantuje

Petorica bivših pripadnika Ministarstva spoljnih poslova Turske mučeni su dok su bili u pritvoru, saopštila je Advokatska komora Ankare.

Izvor: Tanjug

Advokati: Mučeni pritvorenici u Ankari; policija demantuje
Ilustracija: depositphotos/patchamol

U saopštenju se navodi da su petorica od šestorice pritvorenika tokom isptivanja navodno bili skinuti, da su ih policajci tukli i pretili im silovanjem predmetima, prenosi AP.

Policija Ankare demantovala je ove optužbe, navodeći da pritvorenici imaju svakodnevne medicinske preglede i da nije zabeleženo nedozvoljeno ponašanje prema njima.

Ovi pritvorenici su bili u grupi od 249 bivših pripadnika Ministarstva spoljnih poslova koji su zatvoreni prošle nedelje pod sumnjom da su varali na prijemnim izborima za ulazak u Ministarstvo, kao i za povezanost s mrežom verskog vođe Fetulaha Gulena, optuženog da stoji iza neuspelog državnog udara 2016. godine.

Neposredno posle neuspelog državnog udara, više od 130.000 državnih službenika je otpušteno, a suđenje čeka 77.000 ljudi uhapšenih zbog navodnih veza s Gulenom i drugim zabranjenim grupama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: