Sreda, 26.06.2019.

07:45

Britanski "tajfuni" stigli u Crnu Goru

Zamenik predsedavajućeg Doma lordova i državni sekretar za odbranu Velike Britanije lord Hau boravi u poseti Crnoj Gori.

Izvor: Tanjug

Britanski
Alexander Koerner/Getty Images

Sa njim su stigla i dva borbena aviona tipa "jurofajter tajfun", koji su stacionirani na aerodromu "Knjaz Danilo" u Golubovcima, prenosi RTCG.

"Tokom posete, lord Hau će se sastati sa predsednikom vlade Duškom Markovićem i zvaničnicima Ministarstva odbrane", saopšteno je iz britanske ambasade u Podgorici.

U saopšenju je navedeno da su sa lordom stigla i dva "jurofajter tajfuna".

"Jurofajter je manevarski, višenamenski, dvomotorni lovački avion. Poseta lorda Haua i borbenih aviona predstavlja još jedan primer uspešne saradnje između Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore", naveli su iz ambasade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: