Petak, 25.10.2019.

15:36

Napadnut radnik "EPS Distribucije", došao da isključi struju neplatiši

JP "Elektroprivreda Srbije" saopštila je da najoštrije osuđuje napad na montera "EPS Distribucije" u beogradskom naselju Krnjača.

Izvor: Tanjug

Napadnut radnik
Ilustracija: Depositphotos/ blinow61

Monter je napadnut tokom pokušaja obustave isporuke električne energije dužniku Miodragu Lazareviću, vlasniku BMW servisa u ulici Pančevački put 70A.

Lazarević je, navodi se u saopštenju EPS-a, fizički napao montera, koji je došao da isključi struju.

EPS navodi da je Lazarević prvo pretio i vređao radnika "EPS Distribucije", a zatim ga uhvatio rukama za vrat i počeo da ga guši i steže.

Intervenisala je policija, a povređeni radnik je prevezen u Dom zdravlja kako bi mu bila ukazana medicinska pomoć.

BMW servis, čiji je vlasnik Lazarević, duguje za utrošenu električnu energiju 890.000 dinara, kaže se u saopštenju EPS-a i dodaje da je nakon intervencije policije, električna energije u servisu isključena.

Zaposleni u "Elektroprivredi Srbije", dodaje se, prilikom obavljanja svog posla na terenu svakodnevno su izloženi fizičkim i verbalnim napadima, vređanjima, uznemiravajućim telefonskim pozivima.

Zato je "Elektroprivreda Srbije", dodaje se u saopštenju, od Vlade Srbije zatražila izmene zakona kojima će se napadi na EPS-ove radnike tretirati kao krivično delo i omogućiti im zaštitu kao službenim licima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: