Nedelja, 23.06.2019.

13:50

Etiopija: Osujećen pokušaj državnog udara

Vlada Etiopije osujetila je pokušaj državnog udara u regionu Amhara, a načelnika generalštaba Siara Mekonena u njegovom domu ubio je njegov telohranitelj.

Izvor: Tanjug

Etiopija: Osujećen pokušaj državnog udara
Abij Ahmed Foto: EPA-EFE/STR

Neuspeli puč u regionu Amhare, severno od glavnog grada Adis Abebe predvodio je visoki vojni oficir isa drugim pripadnicima vosjke, izjavio je u nedelju na državnoj televiziji premijer Abij Ahmed, koji je nosio vojnu uniformu, prenosi AP.

Generala Siara Mekonena ubio je njegov telohranitelj u njegovoj rezidenciji u Adis Abebi, a penzionisani vojni general koji je u to vreme posetio načelnika vojske takođe je ubijen u istom napadu kasno u subotu, rekao je portparol. Telohranitelj je uhapšen.

Napad je usledio nakon nasilja u Amhari, gde su vojnici koje je navodno vodio otpadnički brigadir upali na sastanak regionalne vlade i ubili zvaničnike, uključujući predsednika regiona.

Većina počinilaca napada u Bahir Daru, glavnom gradu Amhare, uhapšena je, a za drugima se traga, rekao je portparol.

Napad na Bahir Dar i atentat na šefa vojske su povezani, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: