Nedelja, 23.02.2020.

18:12

Putin: Ruskom oružju nema ravnog u svetu

Ruska vojska i mornarica biće opremljene najsavremenijim oružjem koje uključuje laserske i hipersonične sisteme, najavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Izvor: Tanjug

Putin: Ruskom oružju nema ravnog u svetu
Getty Images/Marianna Massey

"Uradićemo najviše što možemo da naša vojska i mornarica budu još naprednije, što znači jačanje sposobnosti strateških snaga, usmeravanje najsavremenijih hardverskih rešenja u sve rodove vojske, uključujući laserske, hipersonične sisteme i sisteme visoke preciznosti", rekao je Putin na koncertu povodom Dana branilaca otadžbine.

On je dodao da većina ruskog oružja nema ekvivalent u svetu, prenosi TAS S.

Putin je, uoči obeležavanja 75 godina od Dana pobede u Drugom svetskom radu, 9. maja, rekao da Rusija neće dozvoliti prekrajanje istorije borbe protiv nacizma i poručio da će obelodaniti takve pokušaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: