Ponedeljak, 22.10.2018.

20:39

Patrušev i Bolton razgovarali pet sati o naoružanju

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton razgovarao je u Moskvi sa sekretarom ruskog Saveta za bezbednost Nikolajem Patruševim.

Izvor: Tanjug

Patrušev i Bolton razgovarali pet sati o naoružanju
Foto: Tanjug/AP

Oni su razgovarali o sporazumima koji se tiču ograničenja ofanzivnog naoružanja i upotrebe nuklearnih snaga.

Razgovor Boltona i Patruševa trajao je skoro pet sati, američki zvaničnik večeras će se sastati i sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom, a sutra sa predsednikom Vladimirom Putinom, prenosi TASS.

Kremlj je izrazio razočarenje najavom predsednika SAD Donalda Trampa da će se Vašington povući iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF).

Patrušev je posle sastanka rekao da je Rusija spremna da radi na rešavanju međusobnih nesuglasica o načinu primene Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF), prenosi Rojters.

Bolton i Patrušev razmatrali su mogućnosti produženja Sporazuma o merama za dalje smanjenje i ograničenje strateškog ofanzivnog naoružanja (novi sporazum START) u petogodišnjem periodu posle 2021. godine, navodi TASS.

"Oni su razgovarali detaljno o Sporazumu o zabrani nuklearnog oružja (NFT), Sporazumu o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih proba (CTBT), Sporazumu o otvorenom nebu, kao i o Konvenciji o zabrani hemijskog oružja (CWC) i Konvenciji o zabrani biološkog i toksičnog oružja (BTWC)", navodi se u saopštenju Ruskog saveta za bezbednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: