Utorak, 19.09.2017.

00:23

Blic: I treći upisni rok na univerzitetima, ima još mesta

Na Beogradskom univerzitetu je, posle završetka drugog upisnog roka, ostalo slobodno 1.648 mesta, pa će biti raspisan i treći, piše "Blic".

Izvor: Tanjug

Blic: I treći upisni rok na univerzitetima, ima još mesta
Foto: Gettyimages

List, u izdanju od utorka, navodi da je slična situacija i na drugim univerzitetima u Srbiji.

Beogradski univerzitet je u septembarskom roku ponudio više od 2.000 mesta, od čega skoro petinu na budžetu. Brucoši su, međutim, popunili tek 215 budžetskih i 240 samofinansirajućih mesta.

"Komisija za upis je donela odkluku da se otvori treći upisni rok i fakulteti su o tome obavešteni, a koji će učestvovati u tom roku, znaćemo sledeće nedelje", ističu s Univerziteta.

Najveći razlog velikog broja nepopunjenih mesta prorektor za nastavu Vlastimir Nikolić vidi u tome što je 1998. godine (kada su rođeni ovogodišnji maturanti) rođeno manje dece ali i to što se dosta njih seli u druge krajeve Srbije.

Beogradski univerzitet je ove godine raspisao konkurs za upis na osnovne studije za ukupno 15.317 studenata, od čega 9.497 na budžetu.

Kvote su već u prvom roku popunili Arhitektonski, Biološki, Elektrotehnički, Mašinski, Saobraćajni fakultet, Fakultet bezbednosti, Fakultet veterinarske medicine, FASPER, Fakultet organizacionih nauka i Fakultet političkih nauka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: