Utorak, 17.10.2023.

09:49

Kineski J-10 agresivno presreo izviđača: Prišao na tri metara, Kanađani se isprepadali VIDEO

Kineski borbeni avion J-10 presreo je Kanadski patrolni avion CP-140 Aurora kod obale Kine na "nebezbedan i neprofesionalan način".

Izvor: defence-blog/M.S.

Kineski J-10 agresivno presreo izviđača: Prišao na tri metara, Kanađani se isprepadali VIDEO
Tanjug/CCTV via AP

CP-140 Aurora je nadgledao plovne puteve u Istočnom kineskom moru u potrazi za brodovima koji pokušavaju da prekrše naftni embargo protiv Severne Koreje.

Presretanje se dogodilo u ponedeljak, a dokumentovale su ga novinarske ekipe Radio Kanade i Global Njuza koje su se zatekle u avionu.

"Mi smo solidno u međunarodnom vazdušnom prostoru", rekao je general-major Jan Hudleston, komandant 1. vazdušne divizije.

Mornarički kapetan Rob Vat, rekao je novinarima dok je kroz prozor patrolnog aviona gledao kineski borbeni avion naoružan raketama vazduh-vazduh.

"Ta poslednja sekvenca je bila neprofesionalno presretanje… Bilo je veoma agresivno", naveo je on.

Kako se na snimku može videti i čuti, kineski borbeni avion je leteo uporedo sa kanadskim avionom na samo tri metara razdaljine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: