Kosovo 0

17.06.2024.

14:28

Grafit "Albanija" osvanuo na objektu u selu kod Gračanice

U selu Sušica na Kosovu i Metohiji na objektu doma kulture i dečijem igralištu ispisani je grafit "Albanija" što je uznemirilo meštane ovog većinski srpskog mesta nadomak Gračanice.

Izvor: Tanjug

Grafit "Albanija" osvanuo na objektu u selu kod Gračanice
Shutterstock/NGCHIYUI

Podeli:

Predsednik lokalnog saveta Sušice Marko Simić je naglasio da su meštani tokom jučerašnjeg dana primetili ispisane grafite, a da je slučaj u toku dana prijavljen tzv kosovskoj policiji.

"Ono sto je jako važno da se kaže jeste da su albanci kod nas u selu starosedeoci sa kojima živimo zajedno još od 1999. godine. Sa njima nije bilo nekih većih problema. Pre četiri godine su bili ispisani grafiti slične sadržine. Ono što je zanimljivo je da se ovakve stvari dešavaju u vreme odmora. Moje je mišljenje da meštani Sušice to nisu uradili , već da su to ljudi koji tokom leta iz inostranstva dolaze na odmor. Meštani nisu nikog videli", rekao je Marko Simić.

Dodao je da nikakvi grafiti ne mogu da oteraju meštane Sušice sa svojih ognjišta.

"Jesmo uznemireni, ali znate kako, ne mogu neki grafiti da nas uplaše i oteraju odavde policija će sada da izvrši uviđaj, istraga je u toku pa ćemo videti. Nadam se da će počinioci biti pronađeni", rekao je Marko Simić.

U selu Sušica, prema rečima Simića trenutno živi oko 500 Srba, dok je Albanaca upola manje.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: