Utorak, 17.08.2021.

10:05

Žene "nestale" sa TV ekrana, ali jedna se ipak pojavila VIDEO

Na jednom od najvećih medija u Avganistanu, novinarka je intervjuisala člana medijskog tima talibana uživo u studiju, iako su žene povučene s TV ekrana.

Izvor: Tanjug

Žene
EPA-EFE/ JALIL REZYEE

Žene novinari su ranije vodile vesti u Avganistanu, ali su uglavnom uklonjene sa televizijskih ekrana nakon što su talibani u nedelju zauzeli Kabul.

Novinarka televiziji ToloNjuz je intervjuisala člana medijskog tima talibana uživo u studiju, prenosi Bi-Bi.Si. Šef ToloNjuza, Miraka Popal objavio je na Tviteru fotografiju sa tog intervjua, kao i fotografije na kojima se vidi kako žena obučena u hidžab prisustvuje jutarnjem sastanku u redakciji tog medija.

Pod vlašću talibanima žene praktično nisu imale nikakva prava, a pred ulazak talibana u glavni grad Avganistana išlo se tako daleko da su bojeni mnogi izlozi na kojima su prikazane žene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: