Ponedeljak, 14.09.2020.

10:32

Kako će Putin reagovati na ovo: Stigle još dve potvrde - novičok: Nemačka: Još jednom, pozivamo Rusiju

Nemačka vlada saopštila da su dve specijalizovane laboratorije u Francuskoj i Švedskoj potvrdile da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni otrovan novičokom.

Izvor: Tanjug

Kako će Putin reagovati na ovo: Stigle još dve potvrde - novičok: Nemačka: Još jednom, pozivamo Rusiju
Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin, File

Prethodno je prisustvo tog nervnog agensa kod Navaljnog potvrdila i nemačka vojna laboratorija, prenosi AP. Kremlj od početka negira da je navaljni otrovan noviučokom, kao i da režim ima bilo kakve veze s tim.

Portparol nemačke vlade Štefan Zajbert rekao je danas da su uzorci poslati i Organizaciji za zabranu hemijskog oružja i da će ih ona testirati u svojim referentnim laboratorijama.

"Pozivamo Rusiju da se još jednom izjasni o ovom slučaju. U bliskom smo kontaktu sa našim evropskim partnerima o daljim koracima", dodao je on, prenosi Rojters.

Navaljnom je pozlilo 20. avgusta u Rusiji, u avionu, nakon čega je prebačen u Nemačku gde se od tada leči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: