Utorak, 12.10.2021.

14:19

Crna Gora produžava sankcije Rusiji

Sankcije produžene zbog akcija protiv teritorijalnog integriteta, suvereniteta i nezavisnosti Ukrajine.

Izvor: vijesti.me

Crna Gora produžava sankcije Rusiji
Ilustracija: Depositphotos/xload

Crna Gora, Albanija, Ukrajina i Norveška pridružile su se produženju sankcija Evropske unije protiv Rusije zbog, kako je obrazloženo, akcija protiv teritorijalnog integriteta, suvereniteta i nezavisnosti Ukrajine.

Deklaracija visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost o usklađivanju određenih zemalja sa odlukom Unije, u kojoj se to navodi, objavljena na internet stranici Saveta Evropske unije 5. oktobra.

Napominje se da će te zemlje osigurati da njihove nacionalne politike budu u skladu sa ovom odlukom Saveta.

"Evropska unija prima k znanju ovu obavezu i pozdravlja je“, navedeno je u dokumentu.

Restriktivne mere u pogledu akcija koje, kako tvrde u EU, podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine prvi put su uvedene 17. marta 2014. godine.

Mere predviđaju ograničenja putovanja, zamrzavanje imovine i zabranu stavljanja sredstava ili drugih ekonomskih resursa na raspolaganje licima i subjektima na spisku. Sankcije će se i dalje primenjivati na 177 pojedinaca i 48 ustanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: