Nedelja, 12.01.2020.

20:08

Pariz, London i Berlin pozivaju Teheran da se vrati nuklearnom sporazumu

Lideri Velike Britanije, Francuske i Nemačke pozvali su Iran da se vrati punom poštovanju nuklearnog sporazuma iz 2015. godine i da se uzdrži od daljeg nasilja.

Izvor: Tanjug

Pariz, London i Berlin pozivaju Teheran da se vrati nuklearnom sporazumu
Ilustracija: EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

"Pozivamo Iran da ukine sve mere koje nisu u skladu sa sporazumom i vrati se (njegovom) punom poštovanju", navodi se u zajedničkom saopštenju francuskog predsednika Emanuela Makrona, nemačke kancelarke Angele Merkel i britanskog premijera Borisa Džonsona.

Kako je saopšteno iz Makronovog kabineta, oni su, takođe, pozvali Iran da se uzdrži od daljih nasilnih akcija ili njihovog širenja, uz napomenu da su i dalje spremni da sarađuju s Teheranom po tom pitanju kako bi sačuvali stabilnost regiona, prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: