Ponedeljak, 05.11.2018.

11:28

"Istražni tim uklanjao dokaze, telo izneto u koferima"

Tim poslat iz Saudijske Arabije da pomogne turskoj policiji u istrazi ubistva novinara Džamala Kašogija umesto toga radio na uklanjanju dokaza ubistva.

Izvor: Beta

To navodi list Sabah, blizak turskoj vladi.

Pozivajući se na "pouzdane izvore", Sabah je preneo da je među 11 Saudijaca koji su u Tursku došli devet dana posle ubistva Kašogija bio jedan hemičar i jedan toksikolog.

Taj list je u subotu preneo da je telo ubijenog novinara, koje još nije pronađeno, bilo raskomadano i u pet kofera izneto iz saudijskog konzulata u Istanbulu, u kom se ubistvo odigralo.

U međuvremenu, Kašogijevi sinovi su apelovali da se njegovi ostaci vrate da bi mogao biti sahranjen u Saudijskoj Arabiji.

U jučerašnjem intervjuu za Si-En-En (CNN) oni su izrazili nadu da njihov otac nije patio pre smrti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: