Subota, 04.09.2021.

16:53

Evakuisan improvizovani migrantski kamp

Oko 1.200 beskućnika i migranata među kojima Avganistanci, koji od srede kampuju ispred jedne policijske prefekture u okolini Pariza, danas je evakuisano.

Izvor: Beta

Evakuisan improvizovani migrantski kamp
Foto:Depositphotos/Ilustracija

Predstavnici opštine i policije su jutros oko 7.00 evakuisali migrante i uklonili njihove šatore.

Evakuacija je protekla mirno, a migranti su prebačeni u prihvatne centre, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Migranti su se okupili ispred policijske prefekture na poziv nekoliko organizacija okupljenih u udruženju "Kolektivni zahtevi".

U tom udruženju se nalaze razne organizacije solidarnosti prema migrantima, koje takvim akcijama žele da skrenu pažnju javnosti o beskućnicima i migrantima koji nemaju lična dokumenta i smeštaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: