Knjige/Stripovi 0

13.06.2024.

11:41

Bestseler Njujork tajmsa „Izuzetno blistava stvorenja" u prodaji

Dirljiva priča o prijateljstvu i nadi.

Izvor: B92.net

Bestseler Njujork tajmsa „Izuzetno blistava stvorenja" u prodaji
Promo

Podeli:

Vulkan izdavaštvo je objavilo debitantski roman Šelbi van Pelt Izuzetno blistava stvorenjakoji je od objavljivanja prodat u skoro dva miliona primeraka širom sveta, a našao se i na listi bestselera Njujork tajmsa.

Ovo je jedna od onih rezonantnih knjiga toliko savršeno uglađena da se čini nemogućim da autorka nema već nekoliko dela iza sebe. Svaka tema – tuga, usamljenost, gubitak, prolaznost – obrađena je pažljivo i saosećajno, ali ono što istinski uzdiže narativ je hrabri prodor u fantastično. 

Šelbi van Pelt, bivša finansijska konsultantkinja, prvi put je svoju ideju pretočila u roman 2013. godine, kada je pohađala radionicu pisanja fikcije na Univerzitetu Emori u Atlanti. Jedan od zadataka je bio da napiše kratku priču iz neobične perspektive, a ona je odlučila da je ispripoveda iz perspektive hobotnice koju je frustriralo zatočeništvo u akvarijumu.

Marselus je jedna neverovatno radoznala i pomalo mrzovoljna džinovska pacifička hobotnica. Svakoga dana mnogo ljudi prolazi pored njega u akvarijumu, ali malo ko zastaje. S druge strane, Tova, žena koja dolazi da čisti u noćnoj smeni, mnogo ga je zavolela, toliko da sa njim deli koliko joj nedostaje njen sin, koji je pre trideset godina nestao na moru.

Iako zna mnogo više nego što bi iko mogao i da zamisli, nikada mu nije palo na pamet da mrdne ijednim od svojih osam pipaka za neko ljudsko biće. Sve dok nije upoznao Tovu i dok nije započelo njihovo sasvim neočekivano i neobično prijateljstvo. Poput pravog detektiva, koristeći svu svoju oštroumnost i inteligenciju, Marselus je zaključio šta se dogodilo u noći nestanka. I sada mora da upotrebi sve svoje trikove da otkrije istinu svojoj prijateljici – pre nego što bude kasno.

Roman Izuzetno blistava stvorenja je nežan podsetnik da ponekad pažljiv pogled na prošlost može pomoći da se otkrije budućnost koja se nekada činila nemogućom.

Beskrajno šarmantan, dirljiv i duhovit roman o plemenitim dušama Izuzetno blistava stvorenja dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: