Aktuelno 1

14.06.2024.

16:55

Upozorenje navijačima u Nemačkoj: Šta ne smeju da imaju na automobilu

Zabranjeno je kačiti predmete poput velikih zastava kroz prozor i naginjati se iz vozila u pokretu.

Izvor: Fenix-magazin

Upozorenje navijačima u Nemačkoj: Šta ne smeju da imaju na automobilu
Shutterstock/Photo360

Podeli:

Nemački auto-klub ADAC objavio je u četvrtak u Frankfurtu upozorenja navijačima uoči početka Evropskog prvenstva, piše Feniks magazin.

Prema ADAC-u, šoferšajbna i prednja bočna stakla ne smeju biti prekrivena ukrasima, kao što ne smeju biti pokriveni farovi ili kočioni indikatori.

Žmigavci, koji se u nekim vozilima nalaze na bočnim retrovizorima, ne smeju biti prekriveni takozvanim retrovizorskim čarapama.

Nalepnice, male zastavice i zastavice uglavnom nisu problem "sve dok ovi ukrasi ne ometaju i ne ugrožavaju pogled vozača ili poglede drugih učesnika u saobraćaju".

Male zastavice na zadnjim bočnim prozorima moraju biti pričvršćene kako ne bi smanjile vidljivost vozaču.

Navijačke zastavice na vozilima su dozvoljene, ali se moraju ukloniti kada se vozi autoputem, jer mogu da se otkinu pri velikoj brzini i da ugroze saobraćaj.

Zabranjeno je kačiti predmete poput velikih zastava kroz prozor i naginjati se iz automobila, saopštio je ADAC Hesen-Tiringija.

Navijačke povorke kroz nemačke gradove u principu nisu dozvoljene, ali policija na to često zatvara oči tokom sportskih događaja i venčanja.

Glasno trubljenje se toleriše iako se njime krše saobraćajni propisi.

Uobičajena saobraćajna pravila kao što su vezanje sigurnosnih pojaseva, ograničenja brzine i pravila o prioritetu prolaska takođe se primenjuju na kolone vozila.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: