Film/TV 3

13.06.2024.

11:14

Scena koja je "stvorila" Hajzenberga: Stajao je i gledao je kako umire VIDEO

Igrajući Voltera Vajta, Brajan Krenston je morao da uđe u neke veoma mračne oblasti, ali rezultati su neosporni jer je "Breaking Bad" postala jedna od najboljih TV serija ikada.

Izvor: Index.hr

Scena koja je "stvorila" Hajzenberga: Stajao je i gledao je kako umire VIDEO
Profimedia

Podeli:

Igrao je ljupkog oca u seriji Malkolm u sredini, ali sumnje da li bi mogao da igra smrtno bolesnog profesora hemije koji ulazi u svet droge da bi obezbedio budućnost svoje porodice nestale su u trenu.

Transformacija od smirenog učitelja u nemilosrdnog kriminalca bila je postepena, ali kada je Volt prešao granicu, više nije bilo povratka. Međutim, postojao je jedan trenutak koji je nepovratno promenio Volta, a to je bila pretposlednja epizoda druge sezone, Feniks. Sve više frustriran Džesijevim padom u zavisnost sa Džejn Margolis (Kristen Riter), Volt donosi odluku koja ga suštinski menja kao osobu.

Pokušao je da pronađe Džesija da razgovara sa njim o njegovoj zavisnosti od heroina, ali je umesto toga pronašao par koji se onesvestio u krevetu. Kada se Džejn prevrne i počne da se guši od sopstvenog povraćanja, Volt odlučuje da stoji po strani i posmatra je kako umire. Odmah su ga obuzele krivica i emocije jer je mogao da joj spasi život da je hteo.

Razmišljajući o snimanju scene, Krenston je rekao da je "lice njegove prave ćerke zamenilo njeno, što ga je potreslo i pogodilo". Riter je bila podjednako pogođena, objašnjavajući za Entertainment Weekly da je, nakon što se njen lik onesvestio, njen kolega je bio vidno emotivna kada su kamere prestale da rade.

"Tek kad smo to snimali, shvatila sam koliko je smrt mog lika uticajna. Znala sam da ću umreti, ali onda to snimaš, našminkan si da izgledaš mrtvo itd. Čak su napravili kalup za moj grudni koš kako bi Eron stvarno mogao udarati po njemu. A onda, nakon snimanja, vidiš Brajana kako tiho sedi u ćošku. Bilo je intenzivno i nikada to neću zaboraviti", otkrila je glumica.

To je jedan od najupečatljivijih i najšokantnijih trenutaka u "Breaking Bad-u", a takođe je i trenutak kada postaje jasno da bez obzira gde priča ide, Volta jednostavno nema iskupljenja ni pod kojim okolnostima.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: