Nova vest
Fudbal 3

14.6.2024.

16:53

Milenković: "Treba samo da verujemo u nas" VIDEO

Srpski fudbaler Nikola Milenković rekao je da su Englezi tvrd rival na otvaranju Evropskog prvenstva.

Srđan Novaković
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srbija će svoj prvi meč na EURO igrati protiv reprezentacija Engleske u nedelju (16. jun 21.00) na stadionu Auf Šalke u Gelzenkirhenu. 

"Engleska je stvarno sjajna reprzentacija, jedan od glavnih favorita za osvajanje. Imaju neverovatan napadački potencijal, mnogo igrača sa individualnim kvalitetima iznad normale. Biće ih teško zaustaviti pošto oni mogu jednim potezom da reše utakmice. Mislim da će svima biti teško da ih zaustavimo, ali daćemo sve od sebe kao tim, koncentrisano ćemo igrati. Ako budemo pravi, ako ispoštujemo sve što dogovorimo videćemo", rekao je Milenković.

Bleki je potom govorio i o narednim rivalima u grupi.

"Svaka ekipa koja se nalazi na EP ima taj ekstra kvalitet, da nema ne bi se nalazili ovde. Počev od prve utakmice svima će svaka biti teška na svoj način. Slovenija je ekipa koja je kompaktna, imaju dobre individualce, Danska je tvrda, čvrsta, tako da se slažem da nam neće odgovarati, ali protivnike ne možemo da biramo, moramo se pripremati na najbolji mogući način za njih. U ovo mtrenutku smo usmereni na Englesku, jer je najbitnija i prva i mnogo je bitno kako se otvara turnir. Posle razmišljamo o drugim utakmicama. Treba da verujemo u nas, kapacitet i sposobnosti protiv bilo koga jer je to jedini recept".

Pre toga Milenković je pričao o svojim fudbalskim počecima. 

"Pa sigurno, moji prvi fudbalski treninzi su poseban deo života za mene. Jednostavno taj osećaj uzbuđenja i radosti dok sam trčao po terenu, osećaj sreće i radosti je bio neverovatan. Jeste moja sestra odigrala ključnu ulogu što se toga tiče, ja sam oduvek gajio ljubav prema fudbalu, ali je on prva počela da trneira. Ona me je odvela na prvi trening, tako da smo trenirali faktički zajedno. Opet mama za to nije znala, saznala je od trenera kog je slučajno srela. Da ne pričam posle šta je kod kuće bilo", rekao je kroz osmeh Milenković.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

3 d

Novo Sport Video Menu