Aktuelno 2

14.06.2024.

16:16

Hrvati traže najbolji recept za ćevape

Nemačka firma za istraživanje potrošačkih navika GFK objavila je koje recepte su u 2023. godini Hrvati najviše pretraživali.

Izvor: Index.hr

Hrvati traže najbolji recept za ćevape
Shutterstock/Irma eyewink

Podeli:

Njihovo istraživanje je pokazalo da su Hrvati u prošloj godini najčešće pretraživali recepte za neka tradicionalna jela, poput cicvare i štrudle sa orasima, a na listi su se našli i prebranac, sekeli gulaš s kiselim kupusom, gulaš i bešamel umak.

Na spisku su se, uz tradicionalna, našla i neka egzotičnija jela, a od njih je najtraženiji bio recept za poke bowl, tradicionalno havajsko jelo koje se uglavnom pravi s mariniranom tunom narezanom na komadiće, pririnčem, avokadom i povrćem, a sve se to zajedno servira u jednoj činiji.

Osim poke bowla, Hrvati su pretraživali i recepte za vafle, ćevape, ali i za teranino.

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

1 d

Svet

Okrenuli leđa Rusima: Amerika odmah poslala vojsku

Jermenija i SAD započele su danas zajedničke vojne vežbe u Jermeniji, saopštilo je jermensko Ministarstvo odbrane, prenosi AFP, dodajući da je to još jedan pokazatelj zbližavanja Zapada i Jerevana, koji je zahladnio odnose sa Rusijom.

19:20

15.7.2024.

1 d

Podeli: